Кобрата: Ще бъда на топ ниво за мача Фюри

Прочетена: 58

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев даде пресконференция със съперника си Хюи Фюри, по повод насрочения им двубой в „Арена Армеец” на 27 октомври.

„Радвам се, че този мач ще се проведе в България, независимо от сериозните усилия, които положихме, за да се случи. Толкова противници се отказаха, но въпреки всичко успяхме. Българската публика е важна, тя има специално място, защото моята кръв е българска. Смятам, че Фюри е сериозен противник, няма нищо общо с предишните в България. Той е следващият поред в ранглистата на IBF, двама преди това се отказаха, не искаха да дойдат тук. Радвам се, че се съгласи, още преди да се е отказал Джарел Милър, ние вече бяхме в преговори”, заяви Пулев и допълни, че има около два месеца да се подготви както трябва.

„Имам достатъчно опит с 300 аматьорски мача, немалко и в професионалния бокс, така че съм си взел поуки. Губил съм не само от Кличко. За съжаление не се състезавах година и половина, но беше заради контузия, после бях готов за игра, но съперниците се отказваха, а и правилата са такива. В момента имаме много сериозен противник и той ще бъде в София“, коментира Кобрата и подчерта, че това ще бъде един зрелищен мач. Поради това той подхожда изключително сериозно в тренировъчния процес, за да може да победи и да зарадва родната публика. „Не подценявам Фюри, защото той е млад и перспективен и във всеки един момент може да е опасен, затова се подготвям сериозно и ще бъда на топ ниво за мача”, каза още Кубрат Пулев.

Треньорът и баща на Хюи Фюри – Питър, обяви, че неговият син е готов да се бие до смърт, за да победи Кубрат Пулев. Изказването му предизвика доста коментари сред журналистите, присъстващи на официалната пресконференция в София. Специалистът добави, че боят е заложен в ДНК-то на Хюи.

„Имаме вяра в Международната боксова федерация, че всичко ще бъде коректно по отношение на съдиите“, каза още Питър Фюри.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.09.2018. Категория Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: