Спорт

Стартира IX сезон на Българска строителна футболна лига

Николай Бабачев

На 8 септември стартира IX сезон на Българска строителна футболна лига (БСФЛ), който след изиграването на първите мачове от шампионата загатна, че ще бъде доста интригуващ. Както винаги срещите се провеждат на комплекс „Спортна зона“, а официален медиен партньор на БСФЛ е вестник „Строител“. Различното тази година е, че към голямото семейство на лигата се присъединиха тимовете на „Пи Ви Джи“ и „Сървейн Дизайн“.

„Хидрострой“ извади от лятната летаргия абсолютния шампион за миналия сезон „Хоум Комфорт БГ“, който заигра на обичайното си ниво едва 10 минути преди края на мача. До този момент „Хоум Комфорт БГ“ губеше в резултата с 3:2 от „Хидрострой“, но все пак успя да постигне обрат до 3:5. Точни за по-добрите бяха Стефан Терзиев (с 4 гола) и Иван Иванов (с едно попадение). За достойно загубилите се разписаха Мариян Тончев, Павел Алексов и Илия Чакалов, като „Хидрострой“ загатнаха, че не бива да бъдат подценявани.

В същата позиция на догонващи в резултата, но накрая победители се оказаха и сребърните медалисти от „Каммартон България“. Те достигнаха до трите точки след два късни гола на златната си резерва Людмил Гацов и се наложиха с 3:2 над „Щрабаг“. Третото попадение за „Каммартон България“ отбеляза Орхан Барутев, а за „Щрабаг“ вкараха Георги Братованов и Митко Иванов.

Бронзовите медалисти от „Инфра Холдинг“ също постигнаха надмощие, макар и трудно, над „Монтаж Строителни Конструкции“ с резултат 3:2. Това стана след голове на обичайните заподозрени Димитър Димитров, Иво Велчев и Валентин Маринов. За „монтажниците“ се отчетоха легендата Тодор Талков и Калин Митов.

За огромния си потенциал загатна и новакът в лигата „Пи Ви Джи“, който наказа със 7:3 селекцията на „Главболгарстрой“ след дебютни попадения на Николай Параскевов (2) и Ангел Янков (2) и Димитър Манасиев, Илиян Генадиев и Александър Бориславов. За „Главболгарстрой“ точни бяха Борислав Филипов (2) и Георги Политов.

Най-резултатния мач от кръга изиграха „Ромстал ХЕС“ и „Виваком“, като двата тима си отбелязаха общо 17 гола, но 13 се оказаха във вратата на „телекома“. За „Ромстал ХЕС“ Кристиян Тодоров отбеляза 5 пъти, а Дилян Василев и Владислав Славов вкараха по 4. Сашо Динев се отчете с 2 гола за „Виваком“, а другите два бяха дело на Станой Бранков и Костадин Трифонов.
„Джи Пи Груп“ и „Технопанел“ се изправиха един срещу друг и напомниха за мач на „Байерн Мюнхен“ с крайния резултата 8:0. „Джи Пи Груп“ разгроми съперниците си след хеттрик на Ивайло Йовев, два гола на Йордан Василев и по един на Добромир Иванов, Кристомир Кръстев и Теодор Сърбев. След близо двегодишно отсъствие на вратата на „Джи Пи“ се завърна легендата на тима Ивайло Петров.

Бомбата на кръга беше поднесена от ветераните от „Строителния техникум“, които надиграха с 5:1 репрезентацията на „Бокал“, като главно действащо лице в мача се оказа Петър Ванков, който вкара две попадения и подаде за другите три, дело на Румен Ангелов (2) и Иван Тошев.

„Марибор строй“ се поздрави с победа от 6:4 срещу „Йони ДМ“. За победителите се разписаха Николай Зайков (2), Борислав Беширов, Огнян Милеков и автогол на Сашко Кирилов. За „Йони“ с хеттрик се отчете Красимир Вълчев и Анислав Симеонов - с едно попадение.