Спорт

Мата: Отказах на „Тотнъм” и „Арсенал”, искам в „Челси”

Хуан Мата е отказал оферти на „Арсенал” и „Тотнъм”, за да облече екипа на „Челси”, обяви испанският национал на „Валенсия”. „Сините” от Лондон ще финализират трансфера на полузащитника за около 25 милиона паунда.
Самият Мата пък заяви: „Искам да дойда в Англия, за да печеля трофеи - поради тази причина приех офертата на „Челси”. Той добави: „Тук става въпрос за спортни успехи, не за пари. „Арсенал” и „Тотнъм” проявяваха сериозен интерес към мен, но те не могат да се сравняват със „сините”.
Искам да спечеля титлата на Англия, а това може да стане с отбора на „Челси”. Фернандо Торес ми помогна да взема това решение, но директният разговор с Вилаш-Боаш ме убеди окончателно. Той ми обясни как ще налага схема 4-3-3 в отбора и ми каза, че съм основна част от плановете му за бъдещето."
Мата бе привлечен във Валенсия през 2007 г. от юношеския отбор на „Реал” (Мадрид), а миналия сезон с осем гола помогна на клуба да финишира на трето място в испанския шампионат. Крилото също така е част от първия отбор на Испания, който през 2010 г. стана световен шампион, а през лятото защитава националната фланелка на младежкия тим на страната си и с капитанската лента изведе състава до златните медали на Европейското първенство в Дания.