Спорт

Тайгър е „чист”, твърди бившият му треньор

Бившият суинг треньор на Тайгър Уудс - Ханк Хейни, заяви пред медиите, че докато е работил със световния номер 1, никога не го е виждал да употребява забранени стимуланти. Както е известно, Хейни и Уудс прекратиха съвместната си работа преди броени дни след 6-годишно сътрудничество.
На въпрос дали е усетил някакви индикации носителят на 14 мейджър титли да е прибягвал до забранени вещества, Хейни бе категоричен: „Не, никога не съм забелязвал подобно нещо. Според мен това са поредните слухове, в които няма никаква истина.”
Показателна за нагласата на някои играчи в PGA Tour към тези твърдения е анкета на Sports Illustrated, резултатите от която показват, че 24% от запитаните допускат, че Уудс е приемал забранени субстанции. „Има много завист на игрището – допълни още Хейни. – Хората биха казали какво ли не. Аз обаче съм прекарвал по 110 дни годишно заедно с Тайгър през последните 6 години и никога не е имало знаци за подобни действия от негова страна. Бях заедно с него и по време на лечението на коляното му в клиниката на д-р Антъни Галеа и мога да потвърдя, че никакви забранени стимуланти не са попадали в организма му. Правиха му различни процедури, но аз съм сигурен и вярвам, че Тайгър не е направил нищо нередно и е абсолютно чист.”