Спорт

Контузия извади Болт до края на сезона

Световният рекордьор на 100 и 200 метра Юсейн Болт ще пропусне състезанията до края на сезона заради контузия в гърба, съобщи Ройтерс. Както е известно, последният старт на тройния олимпийски и световен шампион в спринта беше на Диамантената лига в Стокхолм, където беше победен от втория най-бърз мъж в историята - Тайсън Гей. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг и на турнирите от веригата в Цюрих и Брюксел този месец, но след контузията на Болт съревнованията се отлагат поне за догодина.
По-рано през сезона ямаецът имаше проблеми и с ахилесовите сухожилия, заради които се наложи да пропусне няколко състезания.
„Много съм разочарован, че ще пропусна две от най-добрите състезания - Цюрих и Брюксел, но вярвам, че е по-добре за мен да не се предприемат рискове тази година. 2011 и 2012 г. са много важни шампионатни години и се надявам да се върна напълно здрав. Бих искал да благодаря на всички за тяхната подкрепа и очаквам с нетърпение да се върна по-силен през следващата година“, заяви Болт.