Спорт

Първи футболен турнир за младежи в Банско

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов откри първия футболен турнир за младежи в Банско. Шест отбора ще се състезават за купата на CSIF – собственик на един от най-новите хотели в туристическия център – Перун Лодж. Това са „Локомотив” (София), ЦСКА, „Славия”, „Пирин” (Благоевград), „Ботев” (Пловдив) и домакините от „Банско”.
„Това е първият турнир за купата на CSIF и аз винаги се радвам, когато присъствам на едно такова начало. Вие сте бъдещето на българския спорт и искрено ви желая да се подредите под знамето на България с класиране на световни и европейски първенства. Именно вашият набор е този, който би могъл да завоюва класиране и да участва във футболния турнир на Олимпийските игри през 2016 г. Пожелавам ви една добра и спортсменска игра и нека най-добрият победи”, обърна се към участниците доц. Каменов.
Турнирът ще продължи до 21 август, като на ден са предвидени по две срещи. Последният мач ще се играе в събота от 16,30 часа, след което победителите в надпреварата ще получат наградите си от Цветелина Бориславова – изпълнителен директор на CSIF.