Спорт

Бербатов бележи на бенефиса на Шнайдер в грандиозно шоу


Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов отбеляза попадение в бенефисния мач на бившия си съотборник в „Байер” (Леверкузен) Бернд Шнайдер. Халфът сложи край на футболната си кариера пред 20 000 зрители на стадион „БайАрена” с грандиозно шоу, при което един срещу друг се изправиха настоящият тим на „аспирините” и „отборът на звездите”, съставен от приятели и бивши съотборници на Шнайдер, между които Бербатов, Михаел Балак, Зе Роберто, Оливер Ньовил, Карстен Рамело, Йълдирай Бащюрк, Йенс Новотни, Диего Пласенте и Йенс Леман.
Двубоят, в който Бербатов се появи в 25-ата минута и игра в атаката на „звездния тим” с легендата на „Байер” Улф Кирстен, завърши с победа 6:5 за звездите, а българинът вкара петия гол за своите. Самият Шнайдер се разписа на четири пъти - по два пъти за тима на Леверкузен и за сборния отбор. Точно в 23:15 светлините на стадиона изгаснаха и „белият бразилецът” беше изпратен от феновете след почетната си обиколка.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов отбеляза попадение в бенефисния мач на бившия си съотборник в „Байер” (Леверкузен) Бернд Шнайдер. Халфът сложи край на футболната си кариера пред 20 000 зрители на стадион „БайАрена” с грандиозно шоу, при което един срещу друг се изправиха настоящият тим на „аспирините” и „отборът на звездите”, съставен от приятели и бивши съотборници на Шнайдер, между които Бербатов, Михаел Балак, Зе Роберто, Оливер Ньовил, Карстен Рамело, Йълдирай Бащюрк, Йенс Новотни, Диего Пласенте и Йенс Леман.  Двубоят, в който Бербатов се появи в 25-ата минута и игра в атаката на „звездния тим” с легендата на „Байер” Улф Кирстен, завърши с победа 6:5 за звездите, а българинът вкара петия гол за своите. Самият Шнайдер се разписа на четири пъти - по два пъти за тима на Леверкузен и за сборния отбор. Точно в 23:15 светлините на стадиона изгаснаха и „белият бразилецът” беше изпратен от феновете след почетната си обиколка.