Любомир Галчев, управител на „Галчев Инженеринг” ЕООД: Строителната ни компания е символ на нашата фамилия

Моята амбиция е развитие в сферата на рехабилитацията на пътната инфраструктура

Прочетена: 3042

1 GЛюбомир Галчев – управител на „Галчев Инженеринг” ЕООД, е роден на 5 август 1984 г. в Благоевград.
„Определено мога да кажа, че за мен строителството е семейна традиция. Човекът, който ме насочи към бизнеса, е моят баща. Строителната ни компания е символ на нашата фамилия. Моите дядо, баща, майка, чичо и много други членове на семейството са се занимавали и все още се занимават с тази благородна професия”, разказва той.
Първите стъпки в кариерата на Любомир Галчев са свързани с периода, в който той се връща в България, след като е завършил своето висше образование в Германия. „Амбицията ми беше да поработя няколко години в семейния бизнес, след което да започна специализация, свързана със строителния бранш – финанси и икономика.
Но по едно или друго стечение на обстоятелствата
работата в компанията ми хареса и взех решение да остана тук и да помагам на семейството си.
Вече седма година съм част от фирмата”, споделя управителят на „Галчев Инженеринг” ЕООД.
„В началото започнах като стажант. Разработвах икономически модели и анализи. Впоследствие се наложих в частта на мениджмънта, която идентифицираше нови проекти и иновативни технологии, свързани с тяхното изпълнение. Постепенно станах управител на дружеството и в момента отговарям изцяло за оперативната част на бизнеса – контролирането и изпълнението на основната ни дейност, а именно строителството”, казва Любомир Галчев.
Преди време „Галчев Инженеринг” ЕООД са се занимавали предимно с частни проекти в сферата на високото строителство, изграждане на жилищни имоти, офис сгради, търговски площи и т.н. Впоследствие с оглед на навлизането на европейското финансиране и развитието в сферата на инфраструктурното строителство фирмата решава да се включи в тази част от бранша. „Смея да твърдя, че ние сме една от малкото компании от високото строителство, която успя да се наложи в няколко основни дейности – поддръжка на ВиК мрежи и рехабилитация на пътна инфраструктура. През последните 5 години постигнахме впечатляващи резултати в тези области – не само като обем изпълнени обекти, а и като качество на реализация. Позиционирайки се в този сектор, решихме да се развиваме и в сферата на производство на асфалтови смеси и респективно на тяхното полагане. С оглед на доброто качество на проектите, които сме изпълнили, на положителните отзиви, които получаваме, явно това е дало необходимия резултат”, смята строителят.
00 G Всички обекти са интересни за Любомир Галчев, особено по-трудните.
„Ако нещо не ми е интересно, обикновено не го правя. Търся баланса между трудност и възвръщаемост на проекта. Локацията също е много важна. Защото в крайна сметка в инфраструктурното строителство географското позициониране на материални активи и хора оказва своето влияние.
Моята амбиция е развитието ни в сферата на рехабилитацията на пътната инфраструктура. В началото много хора ме убеждаваха, че категорично няма да успеем. Но когато преди няколко месеца завършихме 116 км отсечка Юндола – Разлог – Банско – Гоце Делчев – Садово, която лично премиерът Бойко Борисов дойде да открие, отзивите на целия бранш бяха изключително позитивни. Това е още една референция, която ни дава самочувствието, че тепърва има какво ново да покажем от себе си”, допълва той.
Дългогодишен проект на „Галчев Инженеринг” ЕООД е аварийната поддръжка към Столичната община и респективно към „Софийска вода” АД.
Екипи от общо над 120 служители на фирмата денонощно са на повикване и работят на много високо професионално ниво.
„Бих казал, че предизвикателствата в нашата професия са сериозни, особено на фона на турболентната макро- и микроикономическа среда, в която сме ангажирани всекидневно. Държавата и ние като общество трябва да бъдем малко по-отговорни спрямо процесите, които се случват на световно ниво. Основното предизвикателство, с което се сблъскваме, е липсата на амбиция у голяма част от хората да се развиват. Трябва да си повярваме, че макар и с малко, и ние можем да допринесем за общото благо на целия Европейски съюз”, убеден е Любомир Галчев. „Българският бизнес – не само строителството – трябва да повярва, че може да бъде конкурентен и на местно, и на европейско ниво. Виждате колко чужди компании навлизат на нашия пазар, а ние не правим опи­ти да излезем навън. И това не се дължи на някакви юридически пречки, а по-скоро на вътрешното притеснение, че казано най-просто, не сме за там. Дори в търгове, които се провеждат в съседна Румъния, много малко български компании се осмеляват да участват. Макар че нещата са почти едни и същи”, твърди Галчев.

Подмяна на изходящ водопровод ф800 см от резервоар „Драгалевци“, гр. София

Подмяна на изходящ водопровод ф800 см от резервоар „Драгалевци“, гр. София

Работата е хобито на управителя на „Галчев Инженеринг” ЕООД.
„Обичам своята професия и вярвам, че всеки ден мога да бъда все по-добър в нея. Защото в крайна сметка, ако не обичаш нещо, възможността да се подобряваш е много по-малка.
Разбира се, имам и други хобита. Гледам футбол, за съжаление вече не и български. Обичам да си играя и с моя син, който е на 11 месеца”, споделя Любомир.
„Камарата на строителите в България (КСБ) е жизненоважна за сектора. Нейната роля е съществена, социално значима и отговорна за всички нас. Защото изграждането на нови пътища, метрото в столицата, предотвратяването на свлачища и др. засягат пряко живота на хората. Благодарение на КСБ има ясни правила, професионализъм. Всички колеги, които са членове на Камарата, а те никак не са малко, осъзнават тази значимост”, казва строителят.
„По отношение на в. „Строител” мога да кажа, че това е любимият ми вестник. Чета го непрекъснато – както на хартия, така и онлайн”, твърди Любомир Галчев. „В изданието на КСБ намирам доста интересни материали, благодарение на които продължавам да се образовам. Радвам се, че във вестника не се пише единствено за строителство, а се засягат и редица други любопитни теми.
На страниците на изданието редовно се публикуват интервюта и материали, свързани с хора като мен и моите колеги от строителния бранш. По този начин можем да споделяме своите идеи. „Строител” изгражда едно професионално общество, в което, макар и да не се чуваме всеки ден, чрез вестника, индиректно, успяваме да комуникираме помежду си.
Във в. „Строител” го няма този характерен жълт оттенък, който за съжаление вече е видим в много други медии. Вестникът трябва да продължава да се развива по-същия начин, както и досега.
Използвам случая по повод седмия рожден ден да поздравя СД на в. „Строител”, председателя инж. Пламен Пергелов, главния редактор Ренета Николова и целия екип на изданието. Пожелавам Ви с всяка следваща година читателите Ви да се множат”, добавя той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.04.2016. Категория Строител. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.