Строител

„Трейс“ си подари нов дом за 15-годишнината на холдинга

„Трейс Груп Хол Should I Attend My Ex Boyfriends Show д” АД отпразнува своята 15-годишнина. Строителите поканиха много гости и колеги в новия си офис, който бе открит навръх празника. Лично премие­рът Бойко Борисов уважи тържеството. Присъстваха и председателят на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов, почетният председател инж. Симеон Пешов, изп. директор инж. Иван Бойков, главният архитект на София Петър Диков и много колеги строители.
Новият офис на „Трейс”, който се намира на ул. „Никола Образописов” в столичния квартал „Лозенец”, ще събере под един покрив цялото ръководство на холдинга. Така според председателя на борда на директорите инж. Николай Михайлов ще се подобри комуникацията и строителите ще работят по-лесно и успешно.
Любопитно е, че идеята за построяването на сградата тръгва от скулптура на министъра на културата Вежди Рашидов.
„Той е близък мой приятел. Преди няколко години си говорехме за житейския път на всеки един от нас. Тогава ни хрумна идеята да направим такава скулптура, която да символизира мъдростта и съвършенството, към които всички да се стремим. Нямаше обаче къде да сложим скулптурата. Един ден Рашидов ме покани да видя неговото творение. Хареса ми и вече можеше да започнем да строим новата сграда. Купихме мястото и започнахме строителството”, разказва инж. Михайлов.
Той благодари специално на няколко компании, които са взели дейно участие в проектирането и строителството на новия дом. „Специални благодарности към архитектурно бюро „Проарх” АД. Арх. Радосвета Едрева успя да придаде на сградата онази динамика, която е присъща именно на нашата компания. Вътрешното оформление е дело на арх. Константин Косев от „Инжпроект” ООД. Строителят е „Трейс Билд” ЕАД, София. Всички те успяха да се справят според очакванията ни и се надявам да са успели да покажат качеството, с което строи нашата марка”, заяви инж. Михайлов.
Премиерът Бойко Борисов подари на строителите икона на св. Димитър и им пожела да продължават да градят новото лице на България. „Радвам се, че тук виждам конкуренцията, или по-скоро партньорите на „Трейс”. Големите български фирми трябва да се уважават и да си партнират. Толкова много обекти сме захванали, че със сигурност на някои от тях строителите трябва да си помогнат, за да се спазят сроковете”, каза Борисов.
Министърът на културата и автор на скулптурата в новия дом на „Трейс” Вежди Рашидов изпрати специално поздравление. В него се казва: „Вярвам в съзидателната енергия на хората, които строят пътища. Пътят е живот. Продължавайте да отваряте нови хоризонти и да доказвате, че когато бизнесът и културата вървят ръка за ръка, от това печелят
всички”.
Инж. Николай Михайлов и главният изп. директор на холдинга инж. Цветан Цонев получиха много подаръци. По- любопитните бяха няколко икони, три тома от шедьовъра на Захари Стоянов – „Записки по българските въстания”, произведения на изкуството и изтънчени френски вина.
След официалната част празненството продължи в луксозния ресторант в сградата. С чаша вино строителите си пожелаха повече работа, лоялна конкуренция и успешни партньорства.

Инж. Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд“ АД:

Добрите резултати идват с много работа, време и пари

Щастлив съм да видя толкова много гости в новата ни сграда. Преди 15 години създадохме „Трейс” покрай масовата приватизация. И от три фирми тогава, днес вече имаме 25 работещи дружества. Всички те са създадени от нулата и вече са утвърдени и успешни. Инвестирахме пари, време и усилия, за да може сега да се похвалим с добрите си резултати. 15 години са и много, и малко. Надявам се да имаме поводи да се събираме след много по 15.
Преминахме през много обекти. Особено се гордеем с някои от тях, в това число летище Граф Игнатиево, лот 1 на автомагистрала „Тракия” и софийското метро. Продължаваме напред...

Министър-председателят Бойко Борисов:

Рано или късно всеки труд се възнаграждава

Със строителите от „Трейс Груп Холд” АД се виждаме често, защото правим редовни проверки на изпълнението на АМ „Тракия” и метрото. Този път поводът е празничен и трябва да сме весели. Обикновено българските фирми най-напред правят офис и след това мислят какъв бизнес да развиват в него. Има и такива, които чак след 15 години изграждат свой дом, и то за да си сложат вътре скулптура. Това е въпрос на философия...
Искам да призова всички да сме по-добри и да работим много, защото рано или късно всеки труд се възнаграждава. Пожелавам на всички строители успех. Осигуряваме средства от европейските фондове с много труд, а вие трябва качествено и в срок да изпълнявате обектите. Така през следващите години ще може да се похвалим със значими проекти за милиони левове. Това е рядък шанс някой да ти дава 80% от парите, а ти да осигуриш само 20% от тях.

More: Should I Attend My Ex Boyfriends Show