Свят и иновации

В десетката

Традиционният турнир по стрелба за пишещите братя и сестри от вестника на българките строители показа няколко неща. Първото, и това говори за налагане на традиции, беше масовостта. Верни на принципите на Олимпийското движение и на основателя на модерните игри Пиер дьо Кубертен, че по-важно е участието, репортери, редактори и страньори направиха поредната олимпийска крачка към славата. С „Глок”, „Хеклер и Кох”, „ЧЗ“ и „Зиг зауер” в ръка журналистите показаха, че това, оръжието... това, стрелбата, са сериозна работа за умни хора.
Второто, и то се родее с темпото, с което се развива самият вестник, беше тоталното нарастване на уменията на хората на огневия рубеж. Защото вестникът за две години и нещо от 24 страници премина на 32, а сега вече е пораснал на 40. Има и сайт.
Същото стана и при стрелбите. От едни „приблизително” добри резултати при миналите стрелби някои от колегите смаяха с израстването си. Това, че мнозинството „нанизаха” за първи път по няколко десетки, донякъде си беше и шанс.
Никакъв случаен шанс обаче не беше резултатът на спортния репортер на вестника, победителя в индивидуалното класиране Теди Николов. Можете ли да си представите – от 13 изстрела 13 десетки! Десетката на мишената беше станала на решето.
Отборно спечели тимът на колегата Явор Симеонов и затова трилитровата бутилка шампанско беше заслужена награда. Капитанът на другия отбор Жоро Сотиров направи запомнящ се жест – връчи капитанската лента на Теди с пожелание към всички колеги за много „десетки” на стрелбището, във вестника и в живота.
Шампанското още не е изпито...