Свят и иновации

Кметът на Белоградчик се ожени сред скалите

Кметът на Белоградчик Емил Цанков скъса с ергенството и каза „да” на дългогодишната си приятелка Диана. Следователката от окръжната следствена служба бе нагиздена в стилна рокля на модната къща „Романтика”, докато кметът се бе доверил на френски дизайнери.
Двамата сключиха брак в историческата крепост „Калето” край града, за която градоначалникът агитира от началото на мандата си. Крепостта е най-високото място в града, а за случая бе украсена необичайно. От древните каменни стени се издигаха разноцветни балони, имаше и цветя.
Двамата влюбени казаха „да” и пред местния свещеник Рафаил.
След това, качени в каляска, също така празнично украсена, младоженците слязоха в града и поканиха гостите си в най-луксозния ресторант - на четиризвездния хотел „Скалите”.
Сред гостите на младото семейство Цанкови бяха част от хората, с които той тръгна да популяризира прочутите Белоградчишки скали преди две години – тогавашни шефове от туризма, хотелско-ресторантьорски сдружения и медии. Бяха забелязани и няколко кметове – от близки и далечни градове на страната. Имаше и представители на общината от съседния сръбски град Княжевац, с когото Белоградчик заедно се бори за откриване на нов ГКПП.