Свят и иновации

Отвориха за посещения обновения сектор „Примати” в столичния зоопарк

Отвориха за посещения обновения сектор „Примати“ в зоологическата градина в София. Реконструкцията е финансирана изцяло от бюджета на Столичната община. Изградени са 14 нови външни заграждения, които са до 13 пъти по-големи от досега съществуващите местообитания на маймуните. На откриването присъстваха председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, зам.-кметовете на София Дончо Барбалов и Десислава Билева, общинският съветник Николай Стойнев, както и директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

„Специално докарахме бамбукови дървета, високи 6 - 7 м. Маймуните имат съоръжения за катерене, за игра, за почивка, така че могат да прекарват времето си в среда, близка до естествената им“, каза Бориславов.

Елен Герджиков съобщи, че през следващите години предстои реконструкция и на други сектори. „Има цялостна концепция за развитието на зоопарка, която предвижда той да се превърне в модерна зоологическа градина със среда, много близка до естествените местообитания на животните и разделена на сектори според континентите“, заяви той.

Реклама