Свят и иновации

„Топло фест” се завръща в началото на септември

В него ще се включат артисти от цирковото изкуство, съвременния алтернативен театър, електронната, акустичната и реге музиката

В първия уикенд на септември ще се проведе второто издание на „Топло фест” в София. Той ще бъде открит в преустроената сграда на бившата топлоцентрала зад хотел „Хилтън” и хълмовете на Южен парк 2 между културно-историческия комплекс „Гарнизонно стрелбище” и Перловска река. Двудневната му програма приобщава български и международни артисти в областта на цирковото изкуство, съвременния алтернативен театър, електронната, акустичната и реге музиката. Всички събития ще бъдат между 16 и 22 ч. със свободен вход. Мероприятието се организира от „Топлоцентрала” - Център за съвременни изкуства, с подкрепата на Национален фонд „Култура” и район „Триадица“.

На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. Невербалното представление „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи” ще даде шегаджийски съвети и рецепти за деца. Същия ден ще има и Циркова работилница по жонглиране, представена от Социален цирк на Фондация „Мини Арт“. Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър Йорданов – Бъни. На сцената на фестивала ще се качат още Pavel Terziyski & Alexander Logozarov и българо-английската постпънк група „КАКЕ?“. В музикалната програма ще се включи и проектът TRIGAIDA, представен от Фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов.

В богатата програма на 4 септември е и студиото за документален театър Vox Populi, което ще запознае публиката на „Топло фест” с „Експонати - изчезващи човешки видове”. Инсталацията на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки „експонат”, разположен в своя уникален свят от 1 кв. м.

По залез гостите на феста ще се насладят на огнено шоу с „Нов Цирк”, последвано от сет на DJ YvesO. За финал група „Синтез“ ще направи синтез между електронна и акустична музика.

5 септември ще бъде посветен на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас - BIG BIG Summer REGGAE. Неделният следобед ще е изпълнен с ямайски ритми, представени във всичките им измерения – roots reggae, dud, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get together and feel allright!

Реклама