Свят и иновации

Българското национално първенство за килови яхти ще се проведе от 17 до 19 септември

От 17 до 19 септември в Несебър ще се проведе българското национално първенство за килови яхти 2021. Събитието се организира от Българската федерация по ветроходство с генерални партньори „Некст Консулт“ и Salesforce и със съдействието на домакините на регатата – яхтено пристанище Марина Несебър. Първенството подкрепят още брандът Cutty Sark, винарска изба Katarzyna Estate, бар Jet Port Bar&Dinner. Вестник „Строител“ е сред медийните партньори.

Повече от 35 килови лодки и 400 участници ще се състезават в клас IRC и ORC с амбицията да се превърнат в следващите шампиони и да окичат златните медали. Трите последователни дни на националното първенство ще са изпълнени с много емоции, напрежения и вълнения не само за екипажите, борещи се за победа, но и за всички присъстващи. Т.нар. гонки, или състезанията между лодките от съответния клас, ще са изключително атрактивни за зрителите, като трасето им ще е разположено по начин, позволяващ да бъдат наблюдавани през цялото време, вкл. от брега.

Регатата ежегодно се следи от повече от 700 души, сред които известни представители на бизнеса и професионалисти.

Първият ден на регатата ще бъде вълнуващ не само от спортна гледна точка, но и за бизнеса. В следобедните часове на петък (17.09.) ще се проведе специализирано събитие, организирано от „Некст Консулт“ и Salesforce, в което участие ще вземат собственици и управители на водещи компании, опериращи в страната. На него ще бъдат споделени вдъхновяващи презентации и лични истории, а аудиторията ще се зареди с нови идеи и посоки за развитие и още повече енергия и стремеж към успехи. И това не е всичко.

В края на деня ще има нетуъркинг с участниците в първенството, ВИП гости, партньори на регатата и организаторите на мероприятието. Събитието ще бъде придружено с хубава музика и добро настроение, така че подобаващо да закрие летния сезон.

Запазете си датите 17 - 19 септември, планирайте пътуване до красивия античен Несебър и поне за малко станете част от тази вълнуваща и впечатляваща култура – ветроходството.