Свят и иновации

Легендарният Джеймс Бонд се завръща на 1 октомври

На 1 октомври легендарният Джеймс Бонд ще се завърне на голям екран, за да се изправи пред найголямото и опасно предизвикателство досега. В 25-ия филм от емблематичната шпионска поредица „Смъртта може да почака“ Даниел Крейг за последен път влиза в ролята на Агент 007.

В „Смъртта може да почака“ шокираща тайна заплашва не само да разбие личния свят на Бонд, но и да потопи планетата в хаос и разруха. Джеймс Бонд е напуснал активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Покоят му обаче се оказва краткотраен – на прага му се появява старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ, който има нужда от неговата помощ. Мисията да спаси отвлечен учен се оказва далеч поковарна от очакваното и отвежда Бонд по следите на мистериозния Сафин. Въоръжен с опасна нова технология, която може да причини смъртта на милиони хора, Сафин търси отмъщение и жадува за Маделин Суон – първата жена, която Бонд си е позволил да обича истински след смъртта на Веспър Линд и която крие не помалко опасни тайни.

В ролята на Сафин влиза носителят на „Оскар“ Рами Малек („Бохемска рапсодия“), който подхожда към героя по уникален начин – не като злодей, а като човек, смятащ себе си за герой, не много поразличен от самия Джеймс Бонд. Това, което Сафин иска и е готов да направи, го превръща в наистина зловещ персонаж, заплашващ както лично Бонд, така и целия свят. Сафин е противник, срещу какъвто Бонд не се е изправял досега, и за да оцелее, легендарният агент трябва да се адаптира и да намери нов начин да се справи със ситуацията, а прякото съревнование между двамата ще бъде едно от най-драматичните и експлозивни в поредицата.

Ще има ли сили и този път агент 007 да спаси света сам, или трябва да приеме, че е време да получи помощ от следващото поколение? Какво се случва, когато се изправиш лице в лице с ужасяваща тайна и най-безпощадния си враг? И подготвени ли сме за края?

Режисьор на „Смъртта може да почака“ е Кари Фукунага („Истински детектив“, Beasts of No Nation), а продуценти са Майкъл Уилсън и Барбара Броколи. Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Кари Фукунага и Фийби УолърБридж. В актьорския състав са и Леа Сейду, Ана де Армас, Лашана Линч, Ралф Файнс, Кристоф Валц, Бен Уишоу, Наоми Харис, Джефри Райт, Рори Киниър, Били Магнусен и др.

 

Реклама