Свят и иновации

Можем и да работим, и да празнуваме!

Отново е Димитровден! Празничната зала на хотел „Дедеман Принцес” посрещна българските строители, които за пореден път заедно отпразнуваха своя професионален празник. Е, на празник не е прието да се говори за работа, но българската традиция в това отношение е много силна... Въпреки трудната година, въпреки икономическата криза днешните последователи на уста Кольо Фичето продължават да изграждат и пътища, и мостове, и автомагистрали, и водоснабдителни и канализационни съоръжения. Просто това могат!
Но на празник като на празник!

Бляскавото тържество на КСБ и МРРБ събра членове на Камарата и приятели да отбележат заедно финала на един труден строителен сезон. Имаше нещо знаменателно да видиш един до друг строителни предприемачи, бивши и настоящи министри, общественици, хора, свързани с този стародавен занаят. Знаменателно е да видиш около себе си „строителите на съвременна България”.
„През 2011 г. се гответе за усилена работа, тъй като трябва да усвоим по оперативните програми „Регионално развитие” и „Транспорт” общо над 1 млн. и 100 хил. лв., лаконичен беше в приветствието си министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Вече 130 години вие изграждате европейския облик на България. Успяхте да устоите на кризата и да видите бъдещия си растеж!”, допълни министърът.
„Днес се прекланяме не само пред св. Димитър, но и пред всички строители през вековете, които са ни завещали своето майсторство”, каза председателят на КСБ инж. Светослав Глосов. „Нека бъдем живи и здрави и да продължим да работим активно през следващата година!”, приветства колегите си той.
След награждаването на най-добрите строители в „Топ 50+” купонът продължи с песните на Йорданка Христова, а кръшни български хора се извиха, когато народни песни запя Надя Пенданчанска. Строителите показаха, че не само могат да строят за поколенията, а и да се забавляват от душа.
С песента „Ще продължавам да пея” Йорданка Христова пожела на днешните последователи на Кольо Фичето повече и повече работа през следващата година.
Нови професионални успехи на строителната гилдия пожелава и екипът на
в. „Строител”.