Тема

Националната програма за саниране – механизъм за обновяване на жилищния фонд

Разходите за допустимите сгради ще се покриват 100%
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitar
Dimitar
6 years ago

Az imam kashta okolo 110 kvadrata moga li da kandidatstvam

zainteresovan
zainteresovan
6 years ago

Какви са изискванията за външната изолация и за дограмата?
Какво става, когато има външна изолация 7см., но е правена от частни изпълнители, за което няма документи и може ли да се откаже да й се правят строителни работи/“подобрения“ по нея, и какви са последствията за този апартамент и за сдружението?
Какво се случва, ако 33% от собствениците не са съгласни да им се прави саниране?
Собствениците и членовете на сдружението каква финансова отговорност и задължения имат?
Ако може за по-конкретни отговори и къде може да се види нормативната база за това? Благодаря

mira-ata@hotmail.com
mira-ata@hotmail.com
6 years ago

Къде в документите е отразено 100% съгласие чрез декларации. Голям пробмел е задължителността на лични данни в тази декларация. Никъде не е отразено къде ще се съхраняват и кой. Хората се притесняват да предоставят лични данни при увеличаване на случаите с жилищни измами. Друг притеснителен факт е различното тълкуване на едно и също нещо от различни служители в общината. Ако действително някой иска да се реализира тази програма, то не би трябвало процедурата да е толкова тромава. Най-притеснителна е декларацията. Кой ще отговаря ако се установят злоуботреби с лични данни – министъра, сдружението или някой друг? За голямо съжаление точно… Read more »

Петър Петров
Петър Петров
6 years ago

Изникват и други въпроси: 1. Какво става ако блока има магазини или други търговски обекти. 2. Трябва ли живущите да декларират липса на задължения – какво става с длъжниците, към ЧЕЗ, ВиК, община, блок и други. 3. Това сдружение може ли да изпълнява други дейности. 4. Какво става ако ремонта започнал достигнал е до половината и някой откаже достъп. 5. Може ли обноваяването на сградата да поеме и ВиК инсталацията на блока. 6. Колко е гаранцията на извършените ремонти, какво става ако почне да се отлепя или руши. 7. Ако има не съгласни хора но съгласните са над 67%, какво… Read more »

Вестник Строител
Admin

Здравейте. Радваме се за проявения от Вас интерес. Предлгаме Ви да се регистрирате в нашия форум – https://vestnikstroitel.bg/phpbb/, в който има специално създаден раздел по темата – Саниране. Там Вие можете да изложите своите въпроси и с радост ще се опитаме да отговорим на част от тях или при необходимост ще Ви предоставим контакти за повече информация.

stanimir
stanimir
6 years ago

какво ще стане с малките фирми ще имали работа за тях. Пак кметовете ще пълнят чантите с кинти от големите фирми

navari123@abv.bg
navari123@abv.bg
6 years ago

zdraveite,az otnovo imam vapros,blokat registrira sdrujenie i jivushtite v nego stavat uridichesko lice,tova oznachava li che ako skoperatori mi ako imat nqkakvi finansovi zadaljeniq kam banki i dr.institucii nosq nqkakva otgovornost na ravno sas tqh

Вестник Строител
Admin

Единствената отговорност, която можете да носите ако вашето юридическо лице,след като вече е регистрирано, има финансови задължения, които не са изпълнени. Става въпрос ако вашият блок наеме примерно строителна фирма и не заплати нужните пари. Тогава носите отговорност като част от юридическото лице. Вие не носите отговорност за отделни случаи, които нямат общо с новото сдружение.

navari123@abv.bg
navari123@abv.bg
6 years ago

kakvo stava kogato apartamenta e saniran-vanshna izolaciq,podmqna na dograma,podmqna na horizontalni i vertikalni shtrangove,klimatizaciq na apartamenta,otkazvane ot toplofikaciq,no ima mnogo ne sanirani apartamenti,predvaritelno blagodarq za otgovora

Вестник Строител
Admin

Отново може определения блок да кандидатства, тогава експерти минават на оглед през всеки един апартамент. Прави се оценка и ако има по-добър вариант се подменя, ако не в този апартамент не се подменя нищо. Санират се другите апартаменти, стига те да не са по-малко от 60%. Тоест в блока, в който живеете трябва да има достатъчно на брой апартаменти, които все пак още не са санирани.

Л.Йорданова
Л.Йорданова
6 years ago

Имам нужда само от външна изолация. Дограма и нови тръби си имам. Дори и да има по-добър вариант за тях, мога ли да откажа, без това да има последствия за сдружението?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: