Вестник „Строител“ отпразнува 10-годишен юбилей

На тържеството за рождения си ден медията връчи плакети и почетни грамоти на своите партньори

Прочетена: 311

Десислава Бакърджиева

На 3 април вестник „Строител“ – официалното издание на Камарата на строителите в България, отбеляза своя десети рожден ден с коктейл в „София хотел Балкан“. Заедно с екипа на медията събитието отпразнуваха над 200 гости, сред тях ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ), областни председатели на ОП на КСБ, колеги, партньори и рекламодатели, представители на централната и местната власт, на работодателски и браншови организации, на синдикати и на научната общност.

Официални гости на събитието по повод юбилея бяха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, Георги Терзийски, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и др. КСБ бе представена от председателя на УС инж. Илиян Терзиев, зам.-председателите на УС Владимир Житенски, инж. Христо Димитров, който е и председател на ОП на КСБ – Варна, и инж. Николай Николов – председател и на ОП на КСБ – Бургас, почетните председатели на Камарата инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, изп. директор на КСБ инж. Мирослав Мазнев, доц. д-р инж. Георги Линков, председател на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС, Валентин Николов, председател на Контролния съвет (КС) на КСБ, инж. Розета Маринова, член на УС на КСБ и председател на Комисията по професионална етика, д-р инж. Владимир Вутов, член на КС на КСБ, членовете на УС на Камарата Руен Панчев, Живко Ангелов, инж. Димитър Живков, Николина Филипова, инж. Тодор Андонов, инж. Николай Чомаковски, Любомир Пейновски, който е и член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Сред гостите бяха и председателите на секции на КСБ – инж. Стефан Тотев, „Високо строителство, инж. Валентин Зарев, „Проектиране и строителен надзор“, Евгени Борисов, „Метални конструкции”, както и инж. Николай Станков, бивш председател на УС на КСБ, сега съветник в МРРБ, инж. Иван Бойков, бивш изп. директор на КСБ и ексчлен на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, Николай Таков, бивш председател на Етичната комисия на КСБ.

Рожденият ден на в. „Строител“ беше уважен и от Искрен Веселинов, председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление, Халил Летифов, председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, инж. Галина Василева, ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“, проф. д-р инж. Стоян Братоев, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД, Цветан Енчев, акредитиран парламентарен асистент на председателя на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова, доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, Николета Марокинджиева, парламентарен секретар на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Наташа Ценева, директор дирекция „Инфраструктура, акватория и собственост“ в ДП „Пристанищна инфраструктура”, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“, Силвия Георгиева, изп. директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Пепа Моллова, председател на УС на Национален доверителен екофонд, Ивана Пасева от дирекция „Култура“ на СО, проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, ректор на ВСУ „Любен Каравелов“, проф. д-р инж. Иван Марков, ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), председателя на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране д-р инж. Иван Каралеев, инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българска браншова камара „Пътища“, проф. д-р инж. Румен Миланов, член на УС на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност”, Георги Тодоров, член на УС на ББАПБ, адвокат Цвета Маркова, нотариус Камен Каменов, Ирена Перфанова, зам.-председател на Национално сдружение Недвижими имоти, Ирина Йорданова, КРИБ, Храбра Маринова, Бюро за международни връзки на Община Виена в София, акад. Ячко Иванов, председател на Научно-техническия съюз по строителство в България, проф. д-р инж. Добрин Денев, бивш ректор на УАСГ, член на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС, арх. Веселин Колев, председател на спортно-техническата комисия към БСФЛ. Топ певецът Васил Петров и неговият мениджър Маргарита Тошева внесоха артистичен щрих на партито.

За празника на изданието на Камарата пристигнаха гости от Областните представителства от цялата страна.

Сред тях бяха инж. Таня Каменова, председател на ОП на КСБ – Перник, инж. Данка Кирилова, председател на ОП на КСБ – Монтана, инж. Любомир Шербетов, председател на ОП на КСБ – Велико Търново, Богомил Петков, председател на ОП на КСБ – Габрово, Владимир Кехайов, председател на ОП на КСБ – Смолян, инж. Севдалин Петров, председател на ОП на КСБ – Русе, инж. Светослав Борисов, председател на ОП на КСБ – Кюстендил, Петър Байкушев, председател на ОП на КСБ – Благоевград, Красимир Милушев, зам.-председател на Областния съвет на ОП на КСБ – София. Националният клуб на строителите ветерани бе представен на най-високо ниво от председателя инж. Тодор Топалски и инж. Виктор Шарков, първи зам.-председател на УС на НКСВ.
Юбилеят на в. „Строител“ събра и висшия мениджмънт на водещи строителни фирми, партньори и рекламодатели на вестник „Строител”. На него присъстваха Доминик Хамерс, изп. директор на „Геотехмин” ООД, д-р инж. Петко Николов, изп. директор на „Пътстрой-92“ АД, управителите на „Хидромат” ООД инж. Антон Маслев и инж. Кирил Маслев, Валери Хаджийски, изп. директор на „Устра холдинг“ АД, инж. Живко Недев, изп. директор „Хидрострой“ АД, инж. арх. Валентин Трашлиев, изп. директор на „Евро Алианс тунели“, представители на екипите на „Главболгарстрой Холдинг”, „Геострой”, „Джи Пи Груп”, „Пайп Систем”, „Билдникс”, „Евромаркет”, „Планекс”, „Пътинвестинженеринг”, „Юпитер 05” и много други. В тържеството се включиха настоящи и бивши служители на изданието и представители на администрацията на Камарата, ПР-и на институции, организации и фирми, колеги от медиите, както и много приятели на екипа на вестника.

Домакини на партито по повод юбилея бяха инж. Пламен Пергелов, председател на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, инж. Любомир Качамаков, член на ИБ и на УС на КСБ, председател на ОП на КСБ – София, и прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова. Третият член на СД инж. Благой Козарев поради ангажимент бе възпрепятстван да се включи в събитието.
Празненството започна с кратко представяне на дейността на изданието на КСБ от водещия Драгомир Симеонов, който припомни първите стъпки на вестника. След това той покани на сцената за приветствие инж. Пламен Пергелов. „Уважаеми гости, скъпи приятели, колеги, позволете ми от името на Съвета на директорите и екипа на вестник „Строител“ да Ви приветствам с добре дошли на това прекрасно и много вълнуващо тържество по повод 10 години от излизането на първия брой. Историята на медията, която водещият представи съвсем накратко, е много по-богата и съдържателна благодарение на всички Вас – КСБ, институциите, екипа на вестника“, каза инж. Пергелов и благодари за ентусиазма и за непрекъснатия труд на хората, които са създали, развиват и утвърждават вестника като

водещо професионално издание и партньор на строителния бранш.

„Искам да благодаря на нашия принципал – Камарата на строителите в България, на председателя на УС инж. Илиян Терзиев, на Управителния съвет, на Областните представителства, на строителните фирми, на рекламодателите ни, които винаги ни подкрепят във всички начинания и неизменно са до нас. А когато сме заедно, сме силни и всичко можем да постигнем“, заяви инж. Пергелов и даде думата на инж. Илиян Терзиев.

„Искам да Ви благодаря за огромните усилия, които полагате, и за всичко, което вестникът прави за Камарата. Продължавайте в същия дух, не спирайте да се развивате и да търсите нови предизвикателства. Честит празник и бъдете живи и здрави“, пожела инж. Терзиев.

Поздравите към в. „Строител” и неговия екип продължиха с видео обръщение от Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. След това приветствие по повод рождения ден отправи зам.-министър Валентин Йовев. „Чувствам се поласкан от възможността да Ви поздравя за юбилея. За мен действително е огромна чест да бъда гост на това важно тържество по повод 10-ата годишнина на вестник „Строител“ – едно от най-престижните издания с фокус върху цялостния спектър на инвестиционните проекти. Достойна възраст, зад която се крие богат и разностранен път на развитие. Вие допринасяте изключително много за качеството на живот на всички български граждани. Защото правилната и обективна информираност за процесите в страната са от ключово значение за цялото общество“, посочи той. По думите му във всичко, създадено от в. „Строител“ се вижда ум и отдаденост и то ще остане за поколенията. „В този тържествен ден пожелавам на всички Вас и на Вашите семейства здраве, лично щастие, нови успехи и усъвършенстване в тази велика професия, без която не може да съществува нито една държава по света и нито едно общество. Тя прави живота на хората по-смислен“, завърши инж. Валентин Йовев.

Зам.-министър Александър Манолев също поздрави от сцената екипа на медията и ръководството на Камарата. „Уважаеми дами и господа, днес е ден за поздравления, но аз ще започна от малко по-далеч. Спомням си годините, когато строителният бранш беше сред първите, които успяха да се обединят в една камара. Това го нарежда сред малкото сектори, които са легитимен партньор на държавата, поставят пред нея своите искания, но и се саморегулира. Знаем, че не е лесно да се създаде подобен съюз, но още по-трудно е да се запази във времето и да се развие. Мисля, че това, което открои Камарата на строителите в България през годините, е, че браншът успя не само да се обедини в една национална организация, но и да създаде общност. И един от най-важните инструменти за това е именно официалният му вестник“, подчерта Манолев. Според него едно десетилетие е много и малко време, като често не си даваме сметка колко неща са се случили през един такъв период.

Той съобщи, че наскоро екипът на Министерството на икономиката е направил справка за икономическото развитие на България през последните 10 г., и добави, че цифрите са впечатляващи. С над 30 млрд. лв. е нараснал БВП на страната ни, двойно се е увеличил износът и са създадени над 100 хил. нови работни места. „В строителния сектор също се случиха наистина много неща. Преди 10 години България нямаше нито една изцяло завършена магистрала. За това време се изградиха стотици километри магистрали, жп линии, тунели, мостове и много други съоръжения. Направиха се може би хиляди нови жилищни сгради. Пожелавам Ви да продължавате да работите с това високо темпо и както Вие, така и поколенията да се гордеят с това, което сте изградили. На екипа на вестник „Строител“ пожелавам винаги да е на това високо ниво. Зная, че не е лесно да пишеш за хора, които предпочитат да работят, вместо да говорят.

Искам да Ви поздравя и за това, че успявате да правите едно специализирано издание, което е четимо за широката публика.

Честит празник и продължавайте своята мисия още поне 10 по 10 години!“, пожела зам.-министър Александър Манолев.

Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски също направи приветствие по време на официалната част на тържеството. „Честит десети рожден ден на екипа, който ни събира на този много специален ден. Особена е символиката на датата 3 април. На нея преди 136 г. княз Батенберг издава указа, с който създава пътната администрация у нас. Като българин и председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ аз съм горд да бъда част от тази история. Кольо Фичето казва: „Градих мостове, за да събирам човек с човека, и манастири, за да го събират с Бога“.

Сигурен съм, че вестник „Строител“ е мостът, който ще ни събира много, много дълги години
на тази важна за всички нас дата. Пожелавам на екипа здраве, сили и вдъхновение.

На многая лета!“, каза той.

По време на събитието домакините инж. Пламен Пергелов, инж. Любомир Качамаков и Ренета Николова връчиха почетни грамоти и плакети на партньорите на изданието, с което ръководството и екипът на „Строител” показа своята признателност и благодарност. Първият приз бе за инж. Симеон Пешов, почетен председател на КСБ и председател на УС на Камарата през 2008 и 2009 г., когато стартира в. „Строител”. След това на сцената своите отличия получиха инж. Светослав Глосов, почетен председател на КСБ и два мандата председател на УС, инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ, инж. Розета Маринова, член на УС на КСБ и председател на КПЕ, доц. д-р инж. Георги Линков, председател на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС, председателят на Контролния съвет на КСБ Валентин Николов, инж. Николай Станков, бивш председател на УС на КСБ, сега съветник в кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Специална награда бе връчена и на Националния клуб на строителите ветерани за дългогодишното му сътрудничество с вестника, която взе председателят на УС инж. Тодор Топалски.

Последваха отличия за институциите и организациите, с които вестник „Строител“ работи. Приза за г-жа Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП, взе Цветан Енчев. Инж. Валентин Йовев получи наградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а Александър Манолев – признанието за Министерството на икономиката. Инж. Галина Василева прие отличието на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. На сцената, за да вземат своите отличия, се качиха още Искрен Веселинов, председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление, Халил Летифов, председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, и проф. д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД. „Строител“ удостои с награди още Университета по архитектура, строителство и геодезия, която прие ректорът проф. д-р инж. Иван Марков, и ВСУ „Любен Каравелов“ – връчена на ректора проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов. Плакетът за доброто партньорство с КПКОНПИ и председателят на Комисията Пламен Георгиев, взе Николета Марокинджиева, парламентарен секретар на комисията. Приза на Националното сдружение на общините в Република България прие изп. директор Силвия Георгиева, а този на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Любомир Пейновски, член на УС на КРИБ. На сцената, за да получи отличието на КТ „Подкрепа“, бе поканен инж. Иоанис Партениотис.

На всички, които нямаха възможност да получат наградите си, лично вестник „Строител“ ще ги връчи или изпрати допълнително. Почетни плакети и благодарствени грамоти са подготвени за Томислав Дончев, вицепремиер, Йорданка Фандъкова и екипа на Столичната община, Ивелина Василева, председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите, Данаил Кирилов за партньорство като председател на парламентарната Комисия по правни въпроси, за Агенция „Пътна инфраструктура”, Българската асоциация по водите, Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“, за Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ България. Почетни грамоти ще получат и Венелин Терзиев, първи председател на СД на дружеството, инж. Иван Бойков и инж. Венцислав Недялков – бивши членове на Съвета на директорите.

Главният редактор и прокурист на медията г-жа Ренета Николова съобщи, че „Строител“ е

подготвил специални грамоти и към всеки един свой рекламодател с благодарност за доверието и подкрепата.

„За мен тази вечер е изключително вълнуваща и искам към всички гости, които са тук, към почетните председатели на КСБ инж. Пешов и инж. Глосов, към председателя на УС инж. Терзиев, към зам.-председателите на УС, към Съвета на директорите да кажа едно голямо благодаря за подкрепата към вестник „Строител“ през всички тези десет години. Голямо благодаря и към екипа на изданието, защото без екип нищо не се получава, а в. „Строител“ разполага с един наистина прекрасен и професионален колектив. Искам да благодаря от сърце и на нашите рекламодатели, защото в. „Строител“ нямаше да бъде това, което е в момента, без подкрепата от фирмите през всичките изминали години и до сега. Най-искрени благодарности от сърце! Бих искала да благодаря специално и на всички компании, с чиято подкрепа стана възможна реализацията на идеите и инициативите на екипа, свързани с тържественото отбелязване на юбилея на вестника – „Главболгарстрой”, „Геострой” и „Геотехмин”, „Джи Пи Груп”, „Юпитер 05” ООД, „Райкомерс“ „Пайп Систем”, „Планекс”, „Мидия груп“ „Евромаркет”, „Грома Холд“, „Хидромат”, „Стройпродукт“, „Каро Трейдинг”.

„Благодарение на тази подкрепа успяхме да подготвим един прекрасен алманах „10 години вестник „Строител”, който всеки гост на днешния празник ще получи като подарък. Книгата албум проследява историята – създаването и развитието на медията, успешно организираните през годините форуми, отразените събития, наградите, партньорствата, творческата дейност. Сигурна съм, че в нея ще намерите много интересни публикации, ще видите свои снимки отпреди години, както и интервюта. Една от най-големите ценности на изданието на Камарата е това, че то успя да събере историята на строителния бранш и на дейността на КСБ през последните 10 г. и тя може да бъде намерена и прочетена на страниците на вестника. Това нямаше да може да се осъществи без колективния труд и усилията на хората, които днес са тук, в тази зала. Всеки един е допринесъл по някакъв начин вестник „Строител“ да бъде това, което е днес.
Затова отново казвам едно огромно благодаря към всички Вас “, каза още главният редактор. „Нека ни предстоят още много съвместни успехи”, пожела Николова.

На коктейла бе представено и кратко видео, подготвено по повод десетата годишнина. В края на официалната част инж. Илиян Терзиев, почетните председатели инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, Съветът на директорите и целият екип на „Строител“ разрязаха празничната торта. Партито продължи с изпълнения на групата ROLLING OVER.

Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент, видео обръщение:

Уважаеми г-н Пергелов, уважаема г-жо Николова, уважаеми дами и господа, за мен е изключително удоволствие да Ви поздравя с десетата годишнина от създаването на вестник „Строител“. Бих искала във Ваше лице да поздравя също така и целия екип, и всички ангажирани с изданието за професионализма и всеотдайността. Десет години може би не са дълго време за човешкия живот, но за живота на една медия в условията на настоящия бързопроменящ се медиен пазар са цяла история. За това десетилетие в. „Строител“ се утвърди не само като уважавано печатно издание на КСБ, но и като основна платформа за представяне на строителния бизнес в България и на успешните проекти, реализирани от българските строителни фирми. Защото именно инвестициите в строителния сектор са важна предпоставка за икономическия растеж на страната ни и градят нейната визия за бъдещето. Вестникът успява не само да представи на читателите си пълната настояща картина, но и да очертае насоките за бъдещето, да формулира тенденциите за развитите. Той притежава свой оригинален медиен облик с разнообразните теми, които представя на своите читатели.

През всички тези години изданието съумява да ни предостави пълноценна, актуална и точна информация за основните събития в обществения, политическия и икономическия живот в страната и Европа, утвърди се като полезно четиво както за специалистите в строителния бранш, така и за институциите, обществото, за широк кръг от читатели. Улавяйки предизвикателствата и съвременните тенденции, касаещи строителството и регионалната политика в България и Европа, вестникът се превърна в перфектния посредник между институциите и четящата публика, предоставяйки навременна обективна информация, многообразие от теми и експертни мнения.

В качеството ми на председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент осъществих успешно партньорство с Камарата на строителите в България и в. „Строител“ при ежегодното организиране на международни конференции относно предизвикателствата и перспективите на кохезионната политика, европейските инвестиционни структурни фондове, финансовите инструменти и инициативи на общността, както и за европейската солидарност в инвестиционната политика на ЕС.

Тези събития събраха висши представители на ЕП и Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, други европейски институции, както и държавната власт и бизнеса в България. Аз самата съм дала множество интервюта за изданието относно тенденциите за развитие на регионалната политика в България и Европа, европейския бюджет и многогодишната финансова рамка, инвестиционните инструменти и политики на ЕС и как българският бизнес, включително строителният бранш, институциите и общините биха могли да се възползват от тях.

В заключение бих искала да пожелая на целия екип на вестник „Строител“ много здраве, късмет и професионални успехи. Честит празник и до нови
срещи!

Инж. Симеон Пешов, почетен председател на КСБ: Вестникът е в нас и ние сме във вестника. Честит празник!

Когато решавахме дали да правим брошура, да финансираме големите медии в България или да издаваме наш вестник, спорът беше много голям. Но надделя словото – наш вестник! Вестникът е в нас и ние сме във вестника. Честит празник!

Инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ: Пожелавам нови успехи!

Валентин Николов, председател на Контролния съвет на КСБ: „Строител“ е един от 4-те кита, на които стои КСБ

Вестник „Строител“ е изключително постижение на Камарата на строителите в България и е един от четирите кита, върху които се крепи тя. Пожелавам още дълги години успешна работа, много здраве, късмет на колектива и нови успехи! Благодаря Ви!

Доц. д-р инж. Георги Линков, председател на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС: Пожелавам на екипа на изданието всичко най-добро

Колеги, приятели, благодаря Ви за това, че съм забелязан. Това е факт, главно и преди всичко, защото го има вестник „Строител“. Пожелавам на екипа на изданието всичко най-добро!

Инж. Светослав Глосов, почетен председател на КСБ: Успех на вестник „Строител“ и на неговия екип!

Поздравявам екипа на в. „Строител“ за това, което сътворява вече десет години. Ще върна малко историята назад. Преди 10 г. почетният председател, а тогава председател на УС на КСБ – инж. Симеон Пешов, вдигна първия брой на вестника на един Управителен съвет в Кюстендил и каза: „Това е нашият орган“. Този орган започна с малко по-малко страници, докато се превърна в продукта, който в момента получавате. Тези 10 г. имат и предистория – идеята се роди още в бившата Българска строителна камара. Тогава инж. Пешов беше председател на БСК. Няколко години по-късно това стана факт.

Успех на вестник „Строител“ и на неговия екип! Честит празник!

Инж. Розета Маринова, член на УС на КСБ и председател на Комисията по професионална етика: С вестник „Строител“ КСБ е по-силна

Много Ви благодаря! Определено съм изненадана от грамотата и плакета. Аз винаги много се радвам на успехите на вестник „Строител“. Нека всички от екипа да са живи и здрави и все така работоспособни, за да отразяват това, което КСБ прави, защото с тях сме по-силни. Успех!

Инж. Николай Станков, бивш председател на УС на КСБ, сега съветник в кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството: Вестник „Строител“ още дълги години да е медията на бранша!

Изключително приятна изненада. Благодаря на екипа на вестник „Строител“ и на Съвета на директорите за това отличие. Искам да пожелая на в. „Строител“ още дълги години да бъде все така припознатата и единствената медия на строителния бранш, отразяваща случващото се в сектора.
Пътят за създаването на изданието беше труден. Изминаха 10 години, които бяха свързани с доста препятствия, но с професионализма на екипа и на главния редактор г-жа Ренета Николова изградиха един достоен и успешен строителен вестник. Поздравления!

Специална награда за Националния клуб на строителите ветерани

Инж. Тодор Топалски, председател на УС на НКСВ: Бъдете все така скъп приятел на НКСВ!

Уважаеми колеги, от името на всички строители ветерани искам да поздравя вестник „Строител“ по случай десетгодишнината и да му пожелая да бъде все така скъп приятел на НКСВ. Благодаря Ви!

Награда за Министерството на икономиката

Зам.-министър Александър Манолев: Сърдечно Ви благодаря! Успех!

Отличие за Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП

Цветан Енчев, акредитиран парламентарен асистент: Един изключително успешен проект на КСБ

От името на г-жа Искра Михайлова искам да благодаря за тази награда и най-вече за честта да бъда част от това тържество. Честит рожден ден на вестник „Строител“ и на неговия екип! Един изключително успешен проект на Камарата на строителите в България. Желая Ви от сърце още много успехи! Бъдете здрави, усмихнати и щастливи!

Награда за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Инж. Галина Василева, ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“: Благодаря на вестник „Строител“ за успешната ни съвместна работа

На мен се пада честта да получа тази награда и да благодаря от името на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, както и да поздравя всички на този чудесен празник. Знаете, че МТИТС отговаря чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за реализацията на едни от най-големите инфраструктурни проекти в сектор „Транспорт“. Искам да благодаря на вестник „Строител“ за успешната ни съвместна работа. За изключително обективното и точното представяне на информацията за оперативната програма, за коректното отразяване на проектите, които се финансират и изпълняват по ОПТТИ. Благодаря още веднъж и честит празник!

Награда за Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Зам.-министър Валентин Йовев: Партньорството ни да продължи да се развива

Благодаря за високата оценка за съвместната работа на МРРБ с вестник „Строител“. Надявам се в бъдеще успешното ни партньорство да продължи да се развива.

Искрен Веселинов, председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление: „Строител“ е на висотата, която се очаква от читателите му 

Благодаря на в. „Строител“. Вестник, който на практика от неговото създаване е на висотата, която се очаква от читателите му. В днешно време това е голямо предизвикателство. Честит празник на всички и на добър час!

Награда за Университета по архитектура, строителство и геодезия

Проф. д-р инж. Иван Марков, ректор на УАСГ: Добрата съвместна работа и партньорство ни носи огромно удоволствие

Скъпи приятели, много благодаря за оказаната чест. Преди около три години УАСГ започна едно много тясно сътрудничество с Камарата на строителите в България и с вестник „Строител“ като неин печатен орган. Искам да споделя с Вас от сърце, че това приятелство, добрата съвместна работа и партньорство ни носи огромно удоволствие. Благодаря Ви, приятели. Желая Ви успехи!

Награда за Висшето строително училище „Любен Каравелов“

Проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, ректор на ВСУ

Можем да определим в. „Строител“ като доктор на строителните науки

Използвам случая да поздравя ръководството на този ценен вестник, без който не мога да си представя нито Камарата на строителите в България, нито функционирането на бранша. Към всички председатели на УС на КСБ – от създаването й до сега, към работещите във вестник „Строител“ – поздравления за годишнината.

Благодаря за тази висока чест, с която удостоявате Висшето строително училище „Любен Каравелов“. Обещавам да направя предложение към министъра на образованието и науката да дадем възможност и вестниците да получават дипломи. И понеже 10 години са достатъчни, дори повече, за придобиване на степен бакалавър и магистър, може да определим в. „Строител“ като доктор на строителните науки. Честит празник!

Награда за Националното сдружение на общините в Република България

Силвия Георгиева, изп. директор на НСОРБ: „Строител“ се доказа и утвърди като единен глас на строителния бранш в България

Винаги е удоволствие да получаваш признание от толкова авторитетни и уважавани партньори като вестник „Строител“ и КСБ. Макар че 10 години е една крехка детска възраст, за в. „Строител“ са достатъчни – той се доказа и утвърди като единен глас на строителния бранш в България, което е много трудно. Поздравления, колеги, за професионализма и за добрата работа и партньорството ни през тези 10 години. Пожелавам Ви от името на НСОРБ да бъдете все така ентусиазирани, любопитни и да продължавате да отразявате обективно работата на българските общини, които често намират място на страниците на вестник „Строител“. Честит празник и още дълги години да сте все така авторитетен глас на българските строители!

Халил Летифов, председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения: Превърнахте се в държавен вестник на строителния бранш

Сърдечно благодаря за това признание. За мен работата с екипа на в. „Строител“ е огромно удоволствие. Надявам се, че това партньорство ще продължи в бъдеще. Поздравявам Ви по повод Вашата десета годишнина и пожелавам на целия екип много здраве и берекет. Вие се превърнахте не просто в уважавана медия, а в държавен вестник на строителния бранш. Това е огромна отговорност, която трябва да продължавате да носите и занапред. Благодаря Ви още веднъж! Честит празник!

Проф. д-р инж. Стоян Братоев, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД: Благодаря за обективното отразяване на изграждането на метрото

Искам да поздравя вестник „Строител“ с юбилея и да благодаря от името на столичния метрополитен за дългогодишното ни сътрудничество и за обективното отразяване на нашите мероприятия по изграждането на отделните участъци на метрото. Пожелавам много успехи!

Награда за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Николета Марокинджиева, парламентарен секретар на комисията: Пожелавам още много по 10 години

Имам честта да поздравя вестник „Строител“ и да пожелая от името на цялото ръководство на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество още много по 10 години.

Награда за КТ „Подкрепа“

Инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент: В. „Строител“ е една обективна, коректна и честна трибуна на българските строители

Уважаемо ръководство на вестник „Строител“, уважаемо ръководството на КСБ, за мен е изключителна чест да получа тази награда по две причини.

Не само като вицепрезидент на КТ „Подкрепа“, но и като председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – „Подкрепа”, организациите, които винаги са били лоялен, коректен и предвидим партньор на Камарата на строителите в България.

Десет години не е малък период. Спомням си времето, когато беше прощъпулникът на вестника, бил съм свидетел на развитието му и мога да кажа, че в. „Строител“ е една обективна, коректна и честна трибуна на българските строители. В лицето на Конфедерацията на труда Вие винаги ще имате нашата

подкрепа. Благодаря Ви. Желая Ви всичко добро на Вас и на Вашите семейства!

Награда за Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Любомир Пейновски, член на УС на КРИБ и на УС на КСБ: Безпристрастно и професионално отразявате дейността както на КСБ, така и на КРИБ

Драги домакини, честит рожден ден! Честит юбилей! Вестник „Строител” е официалното издание на Камарата на строителите в България и е сред малкото медии, които безкомпромисно, безпристрастно и професионално отразяват дейността както на КСБ, така и на КРИБ. Имено затова тази награда е изключително ценна за Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Желая успех на ръководството, а на екипа на вестника – на добър час!

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.04.2019. Категория Тема. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: